Brisbane

Hej pa er!

Nu sitter vi hemma hos Skye och kollar pa two and half men. Idag har vi gjort absolut ingenting, bara vilat vara sonderbranda kroppar. Igar var vi pa the Gold Coast och Surfers Paradise och tillbringade lite for lang tid pa stranden... Det va otroligt vacker och det var skont att antligen kunna ligga pa stranden och njuta, men nu har vi lart oss en laxa att skuggan ar minst lika skon. Vi har av aven strosat runt i Brisbane, i Botaniska tradgarden, South Bank och West End. Vi gillade stamningen i Brisbane, lugnt och avslappnat. Vi checkade aven av stadens uteliv i lordags och aven det gillade vi.

Och nu till var analys som vi lovade i forsta inlagget:

  • Om vagorna sa har vi kommit fram till att de avtar ju langre norrut man kommer. I Melbourne hade vi den beromda Bells Beach med enorma vagor, skulle knappt vaga oss ut dar i en bat. Pa Manly och Bondi Beach i Sydney var vagorna nagot mindre men fortfarande stora nog att inge oss en gnagande tvivlan pa om vi skulle vaga oss pa surfandet. Har i Brisbane ute vid the Gold Coast  upptackte vi att vagorna var minimala, vi fragade oss genast varfor stranden fatt namnet Surfers Paradise och letade snabbt upp var basta van, Lonely Planet guiden, som sade att stranden fatt namnet efter de perfekta vagorna for nyborjare. Hmm, tankte vi och sag pa varandra men bestamde oss for att skjuta upp surfandet anda.

  • Om ormarna kan vi inte saga nagot, har inte stott pa nagon och tur ar val det!

  • Deras avslappnade och oppna attityd kan vi nog halla med om att dom besitter. Alla har nere har varit otroligt hjalpsamma och trevliga, fran busschauffören till mannen i tradgarden som fragade om vi var vilsna (vi strosade egentligen bara runt och upptackte en valdigt stor, vad vi tror var, anglatrumpet da han stod i just den tradgarden).

  • Modet har nere i Australien ar lite efter det i Europa, dom gar fortfarande kladda i endast löv, nagot som vi gjorde i begynnelsens tider. Men vi har nu kommit som en lite frisk flakt och fatt fart pa kladindustrin. Skamt a sido, dom har samma mode som vi har haft nu i sommras bara att den kommer nu till Australien. De har absolut en storre flipflop marknad och storre utbud, detsamma galler klanningar. Det ar ett under att vi fortfarande inte kopt sa mycket klader (lite hittade vi pa rea och secondhand, da var det svart att sta emot)

  • Vad galler vadret kan vi bara papeka att vi i sex dagar har njutit av sol, varme och runt 28 grader och mer lar det bli, inte helt fel!


    Hoppas ni tar hand om er dar hemma i host kylan! Vi tanker pa er allihopa.

    Kramar fran Emma och Johanna


Kommentarer
Postat av: Anonym

Låter härligt i solskenet.

Som gammal apotekstant måste jag dock påpeka att solskyddsfaktor med hög siffra är inte alls dumt att använda... Och för att smörja in kroppen ordentligt går det åt den mängd lotion som ryms i ens handflata. Tror aldrig jag sett någon enda person som konsumerar sollotion i den storleksordningen! Men så ska det va´, för att få den faktor som förpackningen säger. Tunnare lager = mkt lägre faktor.

Ha det bra i solskenet och var lagom rädda om er.

KRAM från faster Gerd

2009-10-20 @ 21:41:05
Postat av: Emma

Hej faster Gerd!



Tack for tipset!! Efter den dagen kan jag lova att smorja in mig med sa mycket som ryms i en handflata! Och 30+ ar det som galler, det saljs nastan bara det, och 15, har.



Ha det sa bra och halsa Erik och Anna!

Kram Emma!

2009-10-21 @ 00:53:37
Postat av: Anonym

Hahaha... Skulle det varit Martin och jag skulle vi burnat på med Piz Buin Bronze Oil, faktor 2!



Skulle också kunna tänka mig att åka halva jorden runt och kolla på 2½ men, kan inte bli så mycket bättre! Minns särskilt ett uttalande av Charlie i ett program, ja, det kanske vi kan ta nån annan gång...



Nu är det så dimmigt ute att man knappt ser handen framför sig, behöver definitivt ingen solskyddsolja här i alla fall.



Kram, Mikke

2009-10-21 @ 10:47:16
Postat av: Emma

haha, visst gor det! jag har det jattebra, trivs som fisken i vattnet ;) hur har du det sjalv? aa, det ar skont, men du ska veta att jag ar megaavis pa er, ni gar ju mot sommar, och har blir vadret bara sammre och sammre. har ni hittat jobb dar nere? eller ska ni jobba? vad ar planerna? :) barnen ar hemska, haha, men jag ar elak tillbaka sa det gar jamt ut :P du vet hur dem kan vara.. hoppas fa hora av dig snart igen! ta hand om dig med och lev livet dar nere ;) puss hun'



btw, visste inte att du hade en blogg, men nu vet jag, ska sitta och bladdra igenom den nu :)

2009-10-21 @ 12:11:32
URL: http://awhiteoleander.blogg.se/
Postat av: Emma

Tssss, det skulle jag vilja se er anvanda har nere pa beacherna! Skulle vara en rolig syn efter nagra timmar tror jag ;)



Nej visst kan det inte jo vi tar nog det en annan gang! vi har aven spenderat lite (host host) tid framfor sex and the city - de har boxen med alla sasonger!



Ha det sa bra i dimman och halsa de dar hemma!



KRAM Emma

2009-10-22 @ 01:00:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0