Cairns!

Hej allihop dar hemma!

Ursakta for den otroligt daliga uppdateringen pa sista tiden. Mycket har hant sen Airlie Beach och imorgon gar vi vara egna vagar sa ska forsoka sammanfatta allt nu i detta inlagg. Langt kan det bli men vi lovar att det blir intressant.

Vi borjar i Airlie Beach dar vi lamnade er i forra inlagget. Vi akte forra sondagen ut pa en seglingstur runt the Whitsunday Islands med forna tavlingssegelbaten Freight Train. Det var otroligt vackert och vi motte otroligt trevliga manniskor. Forsta dagen stannade vi vid Hook Island, dar det for ovrigt fanns en liten bar och inget mer men trevligt var det dar. Innan dess hade vi dock hunnit med lite snorkling, vi sag bland annat en jattestor och jattesot skoldpadda. Dag nummer tva anlande och vi seglade till nasta rev och annu mer snorkling, efter det bar det av till varldens nast vackraste strand (enligt vart tycke den vackraste men sa har vi ju inte sett nr 1 an) Whitehaven Beach. Dar spenderade vi nagon timme strosandes och tog sjalvklart de traditionsenliga hoppbilderna. Det ar verkligen vackert dar! Efter det bar det av till nasta overnattningsstalle som tydligen skulle vara en variant av de norska fjodarna men, inte for att vi har sett nagon norsk fjord, vi tyckte att sa inte var fallet. En trevlig kvall hade vi dock med ett harligt gang manniskor. Dag tre bar det av mot Airlie Beach igen dar vi checkade in pa Koalas an en gang och for guds skull manniskor STANNA INTE PA KOALAS. Pa kvallen motte vi upp med ganget fran baten men det blev en tidig kvall da vi skulle pa bussen dagen efter och vi var lite slitna.

Efter den 10 timmar langa bussresan till Cairns sa checka vi in pa Serpent Backpackers, ett oerhort bra stalle som vi garna rekommenderar (kan vara for att Koalas var skit). Vi har haft turen att sova helt sjalva i vart rum sa vi har i princip haft ett dubbelrum, skont. Den forsta dagen (torsdag) chillade vi mest och strosa runt i Cairns. Vi motte upp med Magnus, som vi traffade pa Freight train pa hostelet och dagen efter (fredag) sa var det dags for det stora steget ut ur flygplanet for ena halvan. Emma akte till Mission Beach och hoppade...FALLSKARM!! 14 000 feet hogt var det (4,2 km for att vara exakt) och 60 sekunder fritt fall innan fallskarmen, lyckligtvis, lostes ut. Sa frukta ej dar hemma, hon overlevde.

Lordag kom med solsken och 32 grader och de tre svenska musketorerna, Emma Magnus och Johanna, begav sig pa "djungel" safari. Vi akte upp till Daintree rainforest, varldens aldsta tropiska regnskog (aldre an amazonas) och akte aven pa krokodilsafari, vi sag en babis och en svans, vi var mycket uppspelta...Natten spenderades i Cape Tribulation pa ett mycket trevligt hostel/hotel. Vi hade en valdigt rolig kvall men en inte lika rolig morgondag. Upp kom vi tillslut och kom med bussen hem. Pa vagen hem akte vi forbi Mossman Gorge dar vi kanske skulle badat om vi inte var for lata for att byta om (lite pinsamt). Sen stannade vi i Port Douglas och kopte mat. Hem kom vi och det blev en valdigt tidig kvall for oss alla tre.

Dagen efter stod kl pa 6.00 och det var dags for en battur till stora barriar revet. Magnus lamnade oss denna dag och akte hem till svearike. Vi hade valdigt tur med vadret, regnet oste ner men upp gick vi och ut akte vi med baten. Trevlig dag med dykning och snorkling, dock sag vi inte sa mycket tack vare vadret men vi lyckades saga hej till "Nemo".


Idag sa har vi bara chillat vid poolen, Emma ar lite krasslig sa vi tar det mestadels lugnt. Den sista maltiden skall atas ikvall och imorgon bar det av mot olika hall.

Tycker du om att ata god mat? Ak pa batutflykter i Australien! MUMS!!

Ar du i Cairns? Anvand insektsspray, det har varit var basta van har dessa dagar. Johannas blod verkar extra smaskigt for de sma jaklarna har bitit henne over hela kroppen.


Pa det hela taget sa har vi haft det underbart! nu blir vi bortkorda fran datorn sa gotta go!

ta hand om er! Puss och kram


Kommentarer
Postat av: elvira

Åhhh vad underbart ni verkar ha det har det!!! Ghhhaa Emo... att du hoppat falskärm!!! Saknaden är stor

2009-12-08 @ 17:59:02
URL: http://elviravivvi.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kul att höra från er, även om jag blivit lite uppdaterad via farmor/mormor som uppdaterats av pappa Mikke.

Här är -2, lite lätt pudersnö, skrapa rutor som gäller....

Övertygad om att du Emma har det mycket bättre!

KRAM Faster Gerd

2009-12-13 @ 12:48:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0