Byron Bay!

Nu har vi spenderat nagra dagar i Byron Bay som vanligt hade vi otur med vadret och pa bussresan hit (som vissa av oss spenderade sovandes) regnade det friskt ute. Dagen efter sag himlen ljusare ut och vi tog oss ner till stranden och solade ett tag, denna dag med ett tjockt lager sollotion. Efter det traffade vi Linnea och hennes tva kompisar Sam och Lauren. Det ar valdigt otroligt att traffas pa andra sidan jorden, Linnea gick pa ebersteinska by the way. Vi bokade aven en surflektion till Johannas stora fortret, Emma fick overtala henne och dagen efter bar det ivag. Ska val saga att Johanna var sjuk och att det var darfor hon inte riktigt ville. Dagen efter vaknade vi upp till ljudet av regn och himlen sag oturligt nog valdigt mork ut. Vi har verkligen tur med vadret. Ivag bar det till Johannas klagande over lunginflammationer som kanske kunde komma och Emmas standiga leende. Men vilka naturbegavningar vi var, ni skulle sett oss dar i vagorna! Det var riktigt kul och aven Johannas klagande slutade abrupt och hon var otroligt glad.

Dagen efter bar det ivag till Nimbin, en hippiestad nara Byron Bay. Linneas kompis Sam hade bil sa vi tog en roadtrip dit. Johanna madde annu samre idag tack vare surfandet men ingen lunginflammation i sikte. Nimbin bestod av en gata med farglada hus och sma affarer. Det var intressant att se men inte sa mycket att hanga i julgranen. Kul att kunna saga att vi har varit dar dock. Pa vagen hem tog vi sma, slingriga vagar till ett vattenfall. Johanna och Linnea tog sig en tupplur och overlat kartlasandet till de andra i bilen vilket dom skotte utmarkt enligt Emma. Johanna sov sa hon har ingen asikt. Det var vackert!

Igar kvall tog sig vissa ner till stranden (Linnea, Emma, Sam och Lauren) medans en femtedel av oss stannade hemma och kurerade sig, inte for att det fungerade, hon mar lika daligt. Pa stranden tandes en brasa och det spelades gitarr, mycket mysigt!

Ikvall bar det av till Brisbane igen, Johanna ska stanna med Skye och sova medans Emma och Linnea drar ut pa staden och gar pa en liten minifestival pa nagon club. Vi far hoppas att allt kurerande gor nagon nytta snart for pa sondag ar det dags for Noosa, dar vi ska campa i tre dagar, WOHOOO!

Ni far ursakta grammatiken i detta inlagg, vi skriver om oss sjalva i alla dess former. Ta hand om er dar hemma och hall ut, det ar inte langt kvar tills ena halvan av oss kommer hem (Johanna)

Kramar fran oss

Wet'n Wild

Hej pa er!

Har nere fortsatter det att vara fint vader och vad passar inte battre an att njuta lite av det fina vadret. Igar bestamde vi oss for att gora just detta och vi akte till Wet'n Wild. Runt Brisbane finns ett antal stora nojesfalt och vi tyckte att den som involoverade mest vatten lat bast. Wet'n Wild ar alltsa som skara sommarland fast mycket mycket storre. Valdigt kul!! Pa taget dit rakade emma ut for ett missode igen, helt plotsligt skrek hon NEJ och jag vande pa huvudet och fragade vad som hant. Tydligen hade bikini overdelen gatt sonder och knappnings anordningen brakat isar. Tur att det hande pa taget och inte i en av alla akturer och tur att hon hade ombyte! Fina bilder kunde det blivit dock! Det verkar som om att allt hander emma har nere...

Ikvall ska vi ivag till Guld Kusten igen, fast denna gang pa eftermiddagen/kvallen sa ni behover inte vara oroliga for solbranna. Det ar indycar race pa gang dar ute, typ street racing, men vi ska inte kolla pa det tyvarr utan vi ska ga ut med Skye, Heidi, Shaz (room mates) mfl men det blir nog ocksa kul.

Pa mandag drar vi vidare mot Byron Bay, dar vi ska prova pa vagorna. Har hort att det ar ett valigt bra stalle, manga rekomenderar det starkt sa vi tankte nog att det var vart ett besok. Sedan bar det av norrut igen.

Mer bilder kommer pa picasa!!

Ta hand om er!

Brisbane

Hej pa er!

Nu sitter vi hemma hos Skye och kollar pa two and half men. Idag har vi gjort absolut ingenting, bara vilat vara sonderbranda kroppar. Igar var vi pa the Gold Coast och Surfers Paradise och tillbringade lite for lang tid pa stranden... Det va otroligt vacker och det var skont att antligen kunna ligga pa stranden och njuta, men nu har vi lart oss en laxa att skuggan ar minst lika skon. Vi har av aven strosat runt i Brisbane, i Botaniska tradgarden, South Bank och West End. Vi gillade stamningen i Brisbane, lugnt och avslappnat. Vi checkade aven av stadens uteliv i lordags och aven det gillade vi.

Och nu till var analys som vi lovade i forsta inlagget:

  • Om vagorna sa har vi kommit fram till att de avtar ju langre norrut man kommer. I Melbourne hade vi den beromda Bells Beach med enorma vagor, skulle knappt vaga oss ut dar i en bat. Pa Manly och Bondi Beach i Sydney var vagorna nagot mindre men fortfarande stora nog att inge oss en gnagande tvivlan pa om vi skulle vaga oss pa surfandet. Har i Brisbane ute vid the Gold Coast  upptackte vi att vagorna var minimala, vi fragade oss genast varfor stranden fatt namnet Surfers Paradise och letade snabbt upp var basta van, Lonely Planet guiden, som sade att stranden fatt namnet efter de perfekta vagorna for nyborjare. Hmm, tankte vi och sag pa varandra men bestamde oss for att skjuta upp surfandet anda.

  • Om ormarna kan vi inte saga nagot, har inte stott pa nagon och tur ar val det!

  • Deras avslappnade och oppna attityd kan vi nog halla med om att dom besitter. Alla har nere har varit otroligt hjalpsamma och trevliga, fran busschauffören till mannen i tradgarden som fragade om vi var vilsna (vi strosade egentligen bara runt och upptackte en valdigt stor, vad vi tror var, anglatrumpet da han stod i just den tradgarden).

  • Modet har nere i Australien ar lite efter det i Europa, dom gar fortfarande kladda i endast löv, nagot som vi gjorde i begynnelsens tider. Men vi har nu kommit som en lite frisk flakt och fatt fart pa kladindustrin. Skamt a sido, dom har samma mode som vi har haft nu i sommras bara att den kommer nu till Australien. De har absolut en storre flipflop marknad och storre utbud, detsamma galler klanningar. Det ar ett under att vi fortfarande inte kopt sa mycket klader (lite hittade vi pa rea och secondhand, da var det svart att sta emot)

  • Vad galler vadret kan vi bara papeka att vi i sex dagar har njutit av sol, varme och runt 28 grader och mer lar det bli, inte helt fel!


    Hoppas ni tar hand om er dar hemma i host kylan! Vi tanker pa er allihopa.

    Kramar fran Emma och Johanna


Varme!

Vi har kommit till varmen, nu lovar vi att sluta klaga pa "kylan" har nere. Vi landade i Brisbane igar kvall efter en kort flygtur pa lite dryg en och en halv timme, efter vara langa resor gick det har valdigt fort. Vi bor nu hos Skye som Johanna larde kanna nar hon var har som utbytesstudent.

De sista dagarna i Manly var valdigt bra. Zoe som vi traffade pa Pink house kom till Manly och gjorde oss sallskap. Solen tittade fram och vi kunde ligga pa stranden och njuta! Johanna lyckades dock med bedriften att fa fagelskit pa sig tva ganger. De dar faglarna alltsa... Forutom att ligga pa stranden tog vi oss faktiskt en "power walk" langs Manly Scenic Walkway. Det var en liten stig som ringlade sig upp langs ett berg, valdigt haftig natur. 
En kvall lyxade vi till det och at, en fem dollar, stek ute. Mycket gott efter att ha atit pasta/ris med tomatsas i X antal dagar. Vi var aven med pa quizznight pa vart hostel, riktigt kul och stamningen var pa topp pa hostelet. Det ar kul att traffa alla olika manniskor fran hela varlden.

Igar traffade vi Christin och Sara i Sydney, gamla klasskamrater hemmifran. Vi hade lite planer pa att bila upp langs ostkusten med dem, men det visade sig tyvarr att vi hade lite olika tankar pa hur lange och vart vi skulle sa det funkade inte.

Ska forsoka ladda upp lite bilder fran Sydney snart, bast att passa pa nu nar vi har tillgang till Skyes dator!

Ta hand om er dar hemma!

Kram


Bondi och Manly Beach!

Sitter nu i Manly beach pa vart hostel. Har vagrar solen lysa men det har allt blivit lite varmare i luften, nagot som ar mycket uppskattat. Idag har vi bara gatt omkring och strosat i Manly, det ar inte sa stort sa tog inte lang tid. Vi bestamde oss ocksa for att ta en tur pa stranden och satte oss och laste lite.

Under helgen har vi bland annat besokt Paddington markets vilket var en overaskning. Det var en valdigt fin marknad, allt var vladigt dyrt men ocksa valdigt vackert. Sedan gick vi hem via Oxford St och dar fanns det affarer ska vi saga, valdigt manga! Vi hittade en affar som var jattecool, den var uppdelad som i massa sma affarer (som en marknad) med second hand, nagot vi bada gillar. Sedan fanns det en bar darinne ocksa, sa manga gick omkring och smutta pa lite Champange. Oerhort cool!
Vi var aven pa Bondi beach, det var faktiskt solit den dagen men fortfarande kyligt i luften. At nationalratten fish n chips och satt lite vid stranden och spana in surfarna. Motte aven en tjej fran hostelet som var dar.

Sa nu ar vi alltsa har i nagra dagar, sedan bar det av till brisbane och Skye. Nu hoppas vi bara att solen tittar fram sa att vi kan ligga pa stranden lite, annars finns inte mycket att gora har i Manly. Skulle vara sol idag enligt vaderprognosen men  den var tydligen lite fel.

ta hand om er dar hemma.

Kramar


BILDER!!

Emma och Johanna

Nu har vi antligen hittat en dator som kan fora over vara bilder! De finns pa picasa, http://picasaweb.google.com/emmamsandberg! Hoppas de ar till er belatenhet!


i vantans tider

Nu har fler dagar passerat, och vi har inte gjort sa mycket alls faktiskt. En dag kopte vi med oss lite smatt och gott och satte oss i Botaniska tradgarden. Jatteskont och soligt, men lite mycket kakaduor. Johanna lyckades fa till en snygg solbranna pa fotterna efter sandalerna.

Annars har vi inte gjort sa mycket, bara hangt pa vart hostel. Vantar pa battre tider sa vi kan ta oss ut till stranderna, bondi och manly beach men just nu vraker regnet ner och da ar det ont om snygga killar pa beachen. Sa vi stannar hemma tills vadret blir battreoch dom kommer fram igen. Nasta vecka ser valdigt positiv ut pa vaderfronten faktiskt, sa vi ska bara halla ut nu. Troligtvis drar vi vidare till Brisbain i slutet pa nasta vecka, far se om det daliga vadret foljer med oss dit ocksa.

Forlat Amanda for mitt lilla snedsteg, har inte koll pa det dar riktigt! Feel free to take the candy bar, its all yours

Och just det... Vem ar Casco45? Vi har lite problem med att lista ut det.

Pa aterseende!


Sydney!

Hejsan! Tack for alla kommentarer, jattekul att lasa! Fortsatt med det. Ska forsoka ladda upp lite bilder pa bloggen men datorn pa vart hostel ar lite seg. Men vi ska forsoka efter det har lilla inlagget.

Nu ar vi framme i Sydney. Mycket battre vader, tack gode gud for det. Idag har vi bara strosat runt och tagit bilder pa operahuset och harbour bridge. Vi traffade aven en kanadensare som gjorde oss sallskap under dagen. Skont att vara framme efter 12 timmars bussresa.

Nu ska vi ladda upp bilder (forsoka) och laga mat.
Hors snart igen, ta hand om er dar hemma i kylan.

Kram

Goodbye Melbourne!

Hej kara lasare!

Nu har vi snart gjort vart har i Melbourne! Ikvall bar det ivag mot, forhoppningsvis, battre vader i Sydney. Kl 7 pm gar nattbussen mot den mer nordliga staden och kommer fram 12 timmar senare.

Melbourne har varit en underbar stad och vi har fattat mer och mer tycke for den. Lordagen bjod pa...
Great Ocen road, vilken vacker liten vag. Helt otrolig natur har nere med alltifran regnskog till vita fina strander. Bussens forsta anhalt var Bells beach, dar vi fick bevittna en surftavling. Inte det mest handelserika da de mest lag och guppade i havet i vantan pa den ratta vagen, och vagorna kom kan vi lova, valdigt ofta. Stora som hus, men inte den ratta tydligen!
Sedan bar det vidare mot diverse sma orter langs kusten, och lite kuriosa till dom som vill, kostar over 36 miljoner for ett hus med utsikt over havet. Bara att borja spara! Ett av dom haftigaste stoppen var regnskogen, det var Jurassic Park all over again. Kunde nastan se dinosaurierna bland skogens hoga, hoga, HOGA trad.
Efter det fick vi se koalas, sa sma och sota, men lite sma agressiva fick vi veta lite senare, tur att vi inte tog med en hem.

Dom tolv apostlarna var nasta mal och det var helt otroligt fascinerande att se hur dessa stod kvar ute i havet helt sjalva. Sedan akte vi och sag fler platser med dessa stora klippblock ute i havet, lite sma coolt faktiskt.
Och valdigt vackert vader fick vi denna dagen! UNDERBART!!!

Igar traffade vi Jess, en tjej vi larde kanna nar hon halsade pa anna i sverige. Hon tog oss till Eureka tower, hogsta byggnaden har i Australien dar vi fick se Melbourne fran faglarnas perspektiv. Sedan akte vi och fikade lite, tog en Aussie meet pie. Emma ville ha lite ketchup pa sin men holl ketchup paketet at fel hall, sa istallet for att hamna pa tallriken fick hon det...i ansiktet, i haret, pa trojan och pa vaskan. Otroligt kul tyckte jag och jess, och faktiskt emma med efter ett tag. Jess tyckte nog det roligaste var nar emma skrek Va Fan! just nar det hande. Pa kvallen traffade vi Jess familj och akte och kollade pa en vattenreservoar, som var skrammande tom, 266 dagar kan Melbourne dricka sitt vatten innan det tar slut om det inte kommer massa regn. Scary! Sedan at vi en LAGAD middag som var valdigt god, inte som mammas mat, men anda valdigt god.

Idag har vi varit pa en av melbournes strander i St Kilda med Jess och det var mest bara kallt men vi sag faktiskt nagra sma pingviner ligga pa lur bakom stenarna pa piren sa det var vart det. Fish n Chips ats pa stranden i en stund, men efter ett tag kom DOM...fiskmasarna! Usch, dom var overallt och ni som kanner Emma: hon blev inte glad! Sa vi sprang darifran, tre skrikande tjejer och satte oss under ett valv, mycket battre men fortfarande svinkallt!

Nu ska vi packa vara ryggsackar, ladda over lite bilder pa biblioteket forhoppningsvis. Har fungerar det ej.
Ta hand om er dar hemma!

Adios!


KALLT!!

Nu har annu en dag gatt har i Melbourne. Inatt vaknade vi bada tva vid 2 och var ratt pigga. Vi gick upp for att ga pa toaletten, och blev sedan fast i koket med en irlandare och en fransman. Vi satt och pratade med dem ett tag innan vi forsokte oss pa att sova igen.

Idag har vi gatt runt i staden. Vi borjade med victoria market och efter det hoppade vi pa en sparvagn som ar gratis och akte ner mot federation square for att besoka informationsbyran. Val dar bokade vi en dagstur till great ocean road. Den ska vi ta imorgon, ska bli kul! Efter att vi bokat den turen gick vi ut och gick runt lite i botaniska tradgarden. Det blaste och var SJUKT kallt! Vi som trodde att det var varmt i Australien... Jag funderade seriost over om man skulle kopa ett understall, men forhoppningsvis kommer vi till varmare platser snart. ;) Vi har ocksa akt med en buss som guidade oss runt i staden, aven den gratis!

Sa, imorgon ska vi alltsa aka great ocean road. Pa sondag ska vi traffa Jess som bor har i Melbourne. Hon ska forst visa oss runt lite och sedan ska vi aka till hennes kusiner och ata. Som det ser ut kommer vi att aka harifran mandag kvall. Da blir det en 12 timmars bussresa mot Sydney, forhoppningsvis ar det varmare dar!!!


Just det! Nu har vi fixat sa vi har ett australiensikt telefonnummer, mitt ar 0401330549 och Johannas 0401485689! Nu ar det bara att ringa eller skicka ett sms! :)

Nu ar det kvallsmat som galler!

Cheers!


Framme!

Jaha, nu sitter vi har! Resan gick bra men var otroligt bokig, visade sig att planet mellanlandade inte bara i peking utan i shanghai ocksa, men som vana resenarer klurade vi ut saken. Sitter pa ett hostel i Melbourne och har tagit en liten "powernap", det har med jetlag stammer verkligen!

Planerna nu ar att ata mat och ta reda pa vad vi ska gora imorgon, men nan dag blir det iaf Great Ocean Road. Magnifikt! An sa lange ar det lite smakyligt har i Melbourne, endast 15 grader och mulet, inte kul! Vart ar det vackra vadret vi ville komma till? Men det kommer nog aven det sa smaning om. Har kopt kontant kort sa nummer kommer upp sa fort vi aktiverat dom och da far ni garna ringa eller smsa, kan inte lova att ni far svar!

Ha det sa bra! Mer kommer...

Johanna och Emma


(mejlen var fungerar ej sa mor och far hoppas ni laser bloggen)

RSS 2.0