Goodbye Melbourne!

Hej kara lasare!

Nu har vi snart gjort vart har i Melbourne! Ikvall bar det ivag mot, forhoppningsvis, battre vader i Sydney. Kl 7 pm gar nattbussen mot den mer nordliga staden och kommer fram 12 timmar senare.

Melbourne har varit en underbar stad och vi har fattat mer och mer tycke for den. Lordagen bjod pa...
Great Ocen road, vilken vacker liten vag. Helt otrolig natur har nere med alltifran regnskog till vita fina strander. Bussens forsta anhalt var Bells beach, dar vi fick bevittna en surftavling. Inte det mest handelserika da de mest lag och guppade i havet i vantan pa den ratta vagen, och vagorna kom kan vi lova, valdigt ofta. Stora som hus, men inte den ratta tydligen!
Sedan bar det vidare mot diverse sma orter langs kusten, och lite kuriosa till dom som vill, kostar over 36 miljoner for ett hus med utsikt over havet. Bara att borja spara! Ett av dom haftigaste stoppen var regnskogen, det var Jurassic Park all over again. Kunde nastan se dinosaurierna bland skogens hoga, hoga, HOGA trad.
Efter det fick vi se koalas, sa sma och sota, men lite sma agressiva fick vi veta lite senare, tur att vi inte tog med en hem.

Dom tolv apostlarna var nasta mal och det var helt otroligt fascinerande att se hur dessa stod kvar ute i havet helt sjalva. Sedan akte vi och sag fler platser med dessa stora klippblock ute i havet, lite sma coolt faktiskt.
Och valdigt vackert vader fick vi denna dagen! UNDERBART!!!

Igar traffade vi Jess, en tjej vi larde kanna nar hon halsade pa anna i sverige. Hon tog oss till Eureka tower, hogsta byggnaden har i Australien dar vi fick se Melbourne fran faglarnas perspektiv. Sedan akte vi och fikade lite, tog en Aussie meet pie. Emma ville ha lite ketchup pa sin men holl ketchup paketet at fel hall, sa istallet for att hamna pa tallriken fick hon det...i ansiktet, i haret, pa trojan och pa vaskan. Otroligt kul tyckte jag och jess, och faktiskt emma med efter ett tag. Jess tyckte nog det roligaste var nar emma skrek Va Fan! just nar det hande. Pa kvallen traffade vi Jess familj och akte och kollade pa en vattenreservoar, som var skrammande tom, 266 dagar kan Melbourne dricka sitt vatten innan det tar slut om det inte kommer massa regn. Scary! Sedan at vi en LAGAD middag som var valdigt god, inte som mammas mat, men anda valdigt god.

Idag har vi varit pa en av melbournes strander i St Kilda med Jess och det var mest bara kallt men vi sag faktiskt nagra sma pingviner ligga pa lur bakom stenarna pa piren sa det var vart det. Fish n Chips ats pa stranden i en stund, men efter ett tag kom DOM...fiskmasarna! Usch, dom var overallt och ni som kanner Emma: hon blev inte glad! Sa vi sprang darifran, tre skrikande tjejer och satte oss under ett valv, mycket battre men fortfarande svinkallt!

Nu ska vi packa vara ryggsackar, ladda over lite bilder pa biblioteket forhoppningsvis. Har fungerar det ej.
Ta hand om er dar hemma!

Adios!


Kommentarer
Postat av: Ejlin

Haha rätt åt dig Emma ;P Visst att det är kallt därnere men här har det pissregnat hela helgen så ni har det nog rätt så bra ändå!Annars så träffa jag Ludde, Niclas o Sofie hos Simon i helgen, det var julfest o Ludde hade gjort glögg! Mums!Fixa bilder! Puss Ejlin

2009-10-05 @ 09:20:13
Postat av: Mikke

Om Emma bara kunde lära sig att hålla sig borta från ketchupflaskor och fåglar så skulle allt gå så himla mycket bättre! ;)

Förstår att Johanna skrev det här inlägget, inte som MAMMAS mat... Så skulle ALDRIG Emma skrivit. Då skulle alla M varit P! (Hihi)

Förstår att ni bara kan vara ett par dagar på varje ställe, ni ska ju inte vara borta så länge!

Passa på nu att njuta varenda sekund av resan. Ser fram emot lite bilder förresten, var kommer de att finnas? Kram tjejer! //Mikke

2009-10-05 @ 17:55:24
Postat av: Anne, Magnuz och Sara

Det låter härligt. Vi är så avundsjuka på er.

Vi tänker på er och pratar om er nästan varje dag.

Här är höst och kallt.

Sara är sjuk. Anne och Magnuz jobbar för mycket.

Sessan grälar med grannkatten.

Passa på att ha riktigt roligt och välkommen hem till vardagen någon gång.2009-10-05 @ 18:11:49
Postat av: Åke

Jag vill se bilder!!! Helst med ketchup i håret!!

2009-10-05 @ 18:52:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0