GOTT NYTT AR!

Hej!

Hade precis skrivit ett inlagg och skulle publicera det nar min tid pa datorn tog slut... Bara att borja om fran borjan!

Mina sista dagar i Queenstown var valdigt bra! Var julmiddag var uppskattad och alla ville ha receptet pa min rodbetssallad. Pa annandagen gick jag och Nathalie och sag Sherlock Holmes pa bio. Det var en jattebra film.

(Klicka pa bilderna sa kommer de upp storre)



Laszlo fran Ungern, tva killar fran Nederlanderna, Nathalie fran Sverige och Angela fran Kanada!


Efter att ha spenderat en vecka i Queenstown var det dags att dra vidare. Nasta stopp var Dunedin dar jag stannade en natt. Bodde pa ett gammalt hotell som aven hade en "hostel" avdelning. Gjorde inte sa mycket mer an att storsa runt i Dunedin. Dagen darpa nar vi skulle aka vidare gjorde vi ett stopp vid varldens brantaste gata! Puh... Jag och tva killar fran sverige bestamde oss for att tavla om vem som kom forst upp och borjade springa, det drojde dock inte lange forens vi springandet overgick till nastintill kravlande. Det var oerhort jobbigt... Killen som kom forst upp sag valdigt blek ut och pa vagen ner kom frukosten upp... Efter det jobbiga stoppet bar det vidare mot Lake Tekapo.






Lake Tekapo visade sig fran sin basta sida och bjod pa en himmel lika bla som sjon och antligen fick vi riktigt varmt vader! Stannade tva dagar har och njot av solskenet och den vackra vyn.






Igar kom jag fram till Christchuch, vi lamnade varma Lake Tekapo och mottes av sporegn och kyla har... Inte sa kul, men framat kvallen klarnade det upp och idag ar det riktigt fint. Det ar skont att det inte regnar idag da det ju ar nyarsafton! Planerna for kvallen ar att jag och tva andra tjejer ska lyxa till det med indiskmat pa en restaurang och efter det ska vi ga ut till torget har dar det tydligen ska paga en konsert hela kvallen fram till 12 slaget! Ska bli spannade att se vad det kan vara for nagot.


Just det! Mina sista 2-3 veckor har i Nya Zeeland ska jag spendera pa en gard dar jag ska ta hand om och rida deras hastar. Det verkar vara ett trevligt stalle och jag far mat och boende gratis. Garden ligger utanfor Kerikeri i Bay of Islands, norr om Auckland. :)


Nu ska jag ga och handla lite mat och sedan gora mig redo for kvallen!

Ta hand om er!

Kram Emma.









GOD JUL!

God jul pa er dar hemma i vita Sverige! Jag kan faktiskt se sno pa bergstopparna har runt Queenstown men det ar val ingenting mot all sno ni har. Det ar ju typsikt att det blir en vit jul da jag inte ar hemma! Jag delar rum med en tjej fran Sverige och en tjej fran Kanada. I rummet intill bor tva killar fran Nederlanderna och en 71 arig man fran Ungern. Igar satt vi och spelade kort och drack nat som liknar glogg, mulled vine, och at Annas pepparkakor som vi hittade i en affar har! Det var trevligt men det kanns inte direkt som det ar jul. Jag fick ocksa oppna en liten julklapp som jag fick av min forna reskamrat Johanna innan hon lamnade mig. Pa kvallen gick vi ut och det var packat med folk overallt, de gor det lite omvant har, gar ut pa julafton och firar jul pa juldagen.

Inte mycket har hant de senaste dagarna forutom turen till Milford Sound. Det var ca fyra timmars bussresa dit och sedan akte vi ut pa en bat i 2 timmar. Oerhort vackert landskap! Annars har jag tagit det lugnt och strosat runt har i mysiga Queenstown.

Snart ska vi ga upp och ta del av en BBQ som hostelet bjuder pa, lite konstigt att ha en BBQ pa juldagen! Ikvall ska vi laga kottbullar och rodbetssallad och den kanadensiska tjejen ska gora nan potatisgrej. Mums!


Jag tanker pa er dar hemma!


KRAM Emma.

BUNGY JUMP!!!

Tjo!

Antar att det ar pa tiden att jag skriver lite har i bloggen. Igar kom jag fram till Queenstown och har ska jag nu vara kvar over jul. Har inte hunnit se sa mycket, men det verkar vara ett trevligt stalle. Idag har jag gjort det som jag sa att jag inte skulle gora namligen hoppat Bungy Jump!!! Jag bestamde mig for att gora det igar nar vi va pavag hit, kandes som jag skulle angra mig om jag inte gjorde det. Imorse satte jag mig pa bussen som korde ut alla modiga hoppare till antingen en bro dar man hoppar 43 m eller till den som jag av nagon anledning bokade som ar 134 meter! Jag var oerhort nervos, jag menar jag vagar knappt hoppa fran 3:an pa badhuset. En liten slingrig vag tog oss upp till platsen dar jag skulle kasta mig ut. Nar vi kom fram sa sa dem att det var for blasigt for att hoppa fortillfallet, jag fick alltsa vanta dar ett tag och bli annu mer nervos. Efter ett tag sa de att det nog gick att hoppa nu och jag fick pa mig utrustningen. Jag och 5 andra som skulle hoppa gick ut och fick kliva pa en liten vagn som tog oss ut till det lilla "huset" som hangde dar ute. Hjartat slog ratt manga slag per minut kan jag lova. Tillslut var det min tur och kille hakade fast mig i repet, som ar gjort av massa gummittradar, och jag fick ga ut pa en liten plattform. Nar jag stod dar kandes det valdigt osannolikt att jag skulle kunna hoppa och jag sa till honom att jag inte ville gora det. Han sa "klart du ska gora det" och raknade ner och nar han kom fram till noll hoppade jag faktiskt ut!! Det var HELT UNDERBART och jag ar valdigt glad att jag gjorde det!

Jag har hunnit med nagra fler stallen pa vagen ner hit. Forsta stoppet var i Nelson dar jag stannade 2 natter. Akte ut pa en tripp till ett stalle i Abel Tasman national park. Mycket vackert. Efter Nelson styrde bussen till en liten hala som heter Greymouth dar jag stannade en natt. Vi var ett gang som gick till Monteiths olbryggeri och var med pa en brewery tour dar vi fick ga runt och se hur de tillverkade olen och efter det prova deras 7 olika olsorter och en appelcider. Mycket trevligt och val vart pengarna.

Stoppet efter Greymouth var Frans Josef, en liten hala som finns pga glaciaren som ligger i narheten, Frans Josef Glaciaren. Jag hade bokat in mig pa en halvdag pa glaciaren, nagot som inte var jattelockande nar vi val kom dit da regnet oste ner... Men till glaciaren kom jag och det ar haftigt att ha gjort det.

Nu ar jag som sagt i Queenstown och har ska jag stanna till den 27:e da jag aker till Dunedin pa morgonen. Om tva dagar ska jag pa en tur till Milford Sound, det ska var valdigt vackert dar har jag hort.

Sjalvklart saknar jag er dar hemma, speciellt nu sahar i jultider, men jag har det hur bra som helst har och det gar valdigt bra att resa runt sjalv! Det ar sa manga som reser runt har och valdigt manga som reser sjalva sa det finns oftast nan att prata och hitta pa saker med om man kanner for det.

Jag kan inte lagga upp bilder pa den har datorn, men det kommer!

Ta hand om er!

KRAM Emma.




Emma pa egna aventyr!

Hejsan!

Nu ar jag ensam pa min resa! Johanna har kommit hem till Sverige och jag har lamnat varma Australien och kommit till ett kallt och blasigt Nya Zeeland, inte lika kallt som i Sverige men kallt nog! Jag befinner mig just nu i Wellington dar jag de senaste dagarna har bott hemma hos en tjej fran Norrkoping som heter Karin. Hon bor har med sin pojkvan som ar malvakt i fotbollslaget Wellington Phoenix. Aven da jag bara traffat henne en gang tidigare hemma i Sverige har hon och hennes pojkvan varit underbart snalla och latit mig stanna hos dem i nagra dagar.

I fredags hade Karin och jag lite julmys! Vi lagade Janssons frestelse, gjorde rödbetssallad och rullade redan fardig lagade kottbullar sa det blev mindre! Vi bakade aven lussekatter och gjorde glögg. Det var valdigt kul att antligen fa lite julstamning och kanna lukten av allting och vi njot i fulla drag med julmusik i bakgrunden. Efter julmyset kom tva killar fran Norrkoping som jobbar har hit, det ar sa haftigt att traffas sahar pa andra sidan jordklotet. Vi sag pa olika klipp fran youtube, bla Sune firar jul och skrattade tills tararna rann. Tiden gick och snart var det dags for mig och Karin att ga ut i blasten for att spana in Wellingtons uteliv. Det fanns massa stallen att ga till och det var smockat med folk. Vi gled forbi alla koer och hade en underbar kvall!

Dagen efter hade Wellington Phoenix match, de kunde inte spela pa sina arena har sa de spelade i en stad 2 timmar harifran. Karin, en annan "fotbollsfru" och jag akte dit for att se den. De spelade mot Sydney som tydligen ar ratt bra. Det blev tyvarr 1-0 till Sydney da de gjorde mal pa straff, men Karins pojkvan Reece spelade riktigt bra!

Idag har jag fixat med bussresa och annat sa nu vet jag, lite mer, vad jag ska hitta pa. Imorgon lamnar jag Wellington och tar farjan over till sydon och staden Picton. Val dar blir jag upplockad av bussen som tar mig till Nelson dar jag har 2 natter bokade pa ett hostel. Sedan ska jag ta mig runt sydon och raknar med att gora det pa ca 2 veckor. Ingenting ar dock bokat eller bestamt sa jag far se vad som hander efter hand! I Januari ha jag tankt att jobba lite pa olika gardar for gratis mat och boende, WWOOF (willing workers on organic farms) kallas det. Drommen ar att hitta gardar dar jag kan halla pa med hastar!
Forutom att fixa med det har snalla Karin tagot mig pa en liten rundtur i Wellington och sa har det varit varldspremiar har for filmen the Lovely bones. Roda mattan var utrullad och det var fullt med folk som trangdes for att fa se diverse kandisar. Regissoren for filmen var ingen mindre an Peter Jackson sa nu har jag fatt se honom! Han var ungefar lika lang, eller kort, som en hob!!

Imorgon ar det tidig uppgang for att komma med farjan... Som tur ar ar Karin snall och gar upp hon med och kor mig dit!


Jag har nytt nummer nu, 00642102253797 ar det som galler och jag ligger nu hela 12 timmar fore er!

Jag har lagt upp alla bilder fran Australien pa Picasa sa ga in dar och kika lite vettja!  http://picasaweb.google.com/emmamsandberg/



Ta hand om er dar hemma och njut av glogg och pepparkakor!

Kramar Emma!


Cairns!

Hej allihop dar hemma!

Ursakta for den otroligt daliga uppdateringen pa sista tiden. Mycket har hant sen Airlie Beach och imorgon gar vi vara egna vagar sa ska forsoka sammanfatta allt nu i detta inlagg. Langt kan det bli men vi lovar att det blir intressant.

Vi borjar i Airlie Beach dar vi lamnade er i forra inlagget. Vi akte forra sondagen ut pa en seglingstur runt the Whitsunday Islands med forna tavlingssegelbaten Freight Train. Det var otroligt vackert och vi motte otroligt trevliga manniskor. Forsta dagen stannade vi vid Hook Island, dar det for ovrigt fanns en liten bar och inget mer men trevligt var det dar. Innan dess hade vi dock hunnit med lite snorkling, vi sag bland annat en jattestor och jattesot skoldpadda. Dag nummer tva anlande och vi seglade till nasta rev och annu mer snorkling, efter det bar det av till varldens nast vackraste strand (enligt vart tycke den vackraste men sa har vi ju inte sett nr 1 an) Whitehaven Beach. Dar spenderade vi nagon timme strosandes och tog sjalvklart de traditionsenliga hoppbilderna. Det ar verkligen vackert dar! Efter det bar det av till nasta overnattningsstalle som tydligen skulle vara en variant av de norska fjodarna men, inte for att vi har sett nagon norsk fjord, vi tyckte att sa inte var fallet. En trevlig kvall hade vi dock med ett harligt gang manniskor. Dag tre bar det av mot Airlie Beach igen dar vi checkade in pa Koalas an en gang och for guds skull manniskor STANNA INTE PA KOALAS. Pa kvallen motte vi upp med ganget fran baten men det blev en tidig kvall da vi skulle pa bussen dagen efter och vi var lite slitna.

Efter den 10 timmar langa bussresan till Cairns sa checka vi in pa Serpent Backpackers, ett oerhort bra stalle som vi garna rekommenderar (kan vara for att Koalas var skit). Vi har haft turen att sova helt sjalva i vart rum sa vi har i princip haft ett dubbelrum, skont. Den forsta dagen (torsdag) chillade vi mest och strosa runt i Cairns. Vi motte upp med Magnus, som vi traffade pa Freight train pa hostelet och dagen efter (fredag) sa var det dags for det stora steget ut ur flygplanet for ena halvan. Emma akte till Mission Beach och hoppade...FALLSKARM!! 14 000 feet hogt var det (4,2 km for att vara exakt) och 60 sekunder fritt fall innan fallskarmen, lyckligtvis, lostes ut. Sa frukta ej dar hemma, hon overlevde.

Lordag kom med solsken och 32 grader och de tre svenska musketorerna, Emma Magnus och Johanna, begav sig pa "djungel" safari. Vi akte upp till Daintree rainforest, varldens aldsta tropiska regnskog (aldre an amazonas) och akte aven pa krokodilsafari, vi sag en babis och en svans, vi var mycket uppspelta...Natten spenderades i Cape Tribulation pa ett mycket trevligt hostel/hotel. Vi hade en valdigt rolig kvall men en inte lika rolig morgondag. Upp kom vi tillslut och kom med bussen hem. Pa vagen hem akte vi forbi Mossman Gorge dar vi kanske skulle badat om vi inte var for lata for att byta om (lite pinsamt). Sen stannade vi i Port Douglas och kopte mat. Hem kom vi och det blev en valdigt tidig kvall for oss alla tre.

Dagen efter stod kl pa 6.00 och det var dags for en battur till stora barriar revet. Magnus lamnade oss denna dag och akte hem till svearike. Vi hade valdigt tur med vadret, regnet oste ner men upp gick vi och ut akte vi med baten. Trevlig dag med dykning och snorkling, dock sag vi inte sa mycket tack vare vadret men vi lyckades saga hej till "Nemo".


Idag sa har vi bara chillat vid poolen, Emma ar lite krasslig sa vi tar det mestadels lugnt. Den sista maltiden skall atas ikvall och imorgon bar det av mot olika hall.

Tycker du om att ata god mat? Ak pa batutflykter i Australien! MUMS!!

Ar du i Cairns? Anvand insektsspray, det har varit var basta van har dessa dagar. Johannas blod verkar extra smaskigt for de sma jaklarna har bitit henne over hela kroppen.


Pa det hela taget sa har vi haft det underbart! nu blir vi bortkorda fran datorn sa gotta go!

ta hand om er! Puss och kram


RSS 2.0